Het Verhaal

201902-21-1.jpg
201902-21-42.jpg

HUISKAMERRESTAURANT - diner

Het ontstaan van Villa Tulsi ligt in onze huiskamerrestaurants.  Toen ik tijdens een eerste ‘toevallige’ kookcursus de passie voor koken te pakken kreeg, wist ik hier wil ik meer mee doen. Het duurde echter nog vele jaren voor ik de definitieve stap durfde zetten. Het leven had me al wat tegenslagen laten zien, maar koken en mensen samenbrengen, gaf me telkens energie. En wat voor mij zoveel betekende, wilde ik dan ook graag delen met anderen. November 2016 was dan ook plots mijn moment. 

Mits de nodige aanmoedigingen van vrienden en familie, die reeds vertrouwd en vooral enthousiast waren over mijn keuken zette ik de stap en opende ik de deuren van dit prachtige huis. Tijdens de avonddiners streven we naar een culinair verfijnd niveau, met 3, 4 en soms zelfs 5 gangen. Ik ben er nog niet, ben volop in groei, maar het is fijn om dit samen met mijn gasten te mogen en kunnen doen. 

Wat een rode draad en vaste waarde is, is dat we steeds met biologische, lokale producten werken en al onze gerechten plantaardig zijn. Heel af en toe serveren we u ook graag een stukje vis, als aanvulling en balans op het geheel, maar steeds goed doordacht en onderbouwd. De passie voor koken, die voel je doorheen elk gerecht, in elke hap. 

Naast het culinair genot, gebeurt er hier ook steeds iets bijzonder. De verbinding die hier tussen mensen ontstaat is haast niet te beschrijven. En toch gebeurt het elke keer opnieuw. Ik heb hier al mooie vriendschappen weten ontstaan, netwerken zien groeien. En alles altijd in een veilig kader, een huis waar iedereen zich ‘thuis’ voelt.

De menu’s worden geafficheerd, voorzien van inhoud, data en prijzen, dewelke afhankelijk zijn van het marktaanbod. Je bent hier slechts één stap verwijderd van ‘zelf ervaren’ waar het hier over gaat.

201902-21-8.jpg
201902-21-11.jpg

HUISKAMERRESTAURANT - LUNCH

Het Villa Tulsi verhaal blijft groeien. Nadat we onze diners op punt hadden gesteld, wilden we meer aanbieden. En mensen eten nu eenmaal niet alleen ’s avonds. Het duurde dan ook niet lang of het idee van een vaste lunchafspraak diende zich aan.

Elke dinsdagmiddag kan je hier vrij binnenlopen en het dag-aanbod genieten. En er is aan alles gedacht: grote eter, kleine eter, zoetebek… er is voor ieder wat wils. Het ‘kleine’ aanbod betreft een à volonté formule van soep en brood. Een heerlijk gebalanceerde soep, aangepast aan het seizoen, begeleid met zuurdesembrood.

Wanneer je liever uitgebreid tafelt, kan je kiezen voor een ‘bordje in balans’. Hier verwen ik je graag met wat onze akkers op dat moment bieden. Elk bord biedt je een volwaardig graanproduct en een goede bron van proteïnen. Deze worden aangevuld door minimaal 3 verschillende soorten groenten en hun verschillende bereidingswijzen. Een lunch die zorgt voor een verzadigd maar geen overdadig gevoel. Een lunch die bevredigt en je de ganse namiddag voorziet van de nodige energie. Een lunch waarvoor je je tijd kan nemen, of die je snel nuttigt wanneer andere zaken je tijd en aandacht vragen.  En heb je niet zo een zin in lunch, maar kom je hier graag even verpozen, dan kan dat bij een lekker dessert en een tas thee of koffie. Er zijn steeds twee keuzes beschikbaar. 

201902-21-39.jpg
201903-21-9.jpg

huiskamerrestaurant - Brunch

Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. Met dit in het achterhoofd en het gegeven dat je bij Villa Tulsi al kan dineren en lunchen, vonden we dat het tijd was om ook deze maaltijd in ons aanbod op te nemen.

Geen klassiek ontbijt, maar een uitgebreid buffet. Brunchen kan 1x per maand op zondag.  Reservatie is hier wel gewenst. Tijdens deze ontmoetingsmomenten laten we u graag kennismaken met een totaal andere manier van ontbijten. Van het Westers naar het Oosters principe. 

Wat voor ons een dagelijkse manier van leven is, is voor velen nog onbekend. Daarom nodigen we jou graag uit om zelf te komen proeven en genieten van een evenwichtig ontbijt. Om zelf te ontdekken dat gezond en lekker hand in hand gaan en om zelf te ervaren dat anders niet beter of slechter is. En uiteraard gebeurt dit alles steeds in dezelfde sfeer van verbinding. 

27-12-3.jpg
201902-21-16.jpg

De Villa Tulsi kookclub

Geen saaie workshops en ook geen belerende doe-avonden. Vanaf nu kan je je aansluiten bij de Villa Tulsi kookclub, waar koken fun is. Is plantaardig eten nieuw voor jou? Of kook je al langer plantbased en wil je graag wat nieuwe recepten leren?

Voor iedereen is er ruimte en tijd. We komen één keer per maand samen en koken samen een gebalanceerd menu, bestaande uit soep, voorgerecht en hoofdgerecht.

Onze avond begint om 19u. Je wordt ontvangen bij een glaasje en een hapje en samen overlopen we het menu. Daarna worden de taken verdeeld en gaan we samen aan de slag.  Nadat alles voorbereid/bereid is, ruimen we op, dekken de tafel en dineren samen.  Je gaat naar huis met een gevulde maag en enkele nieuwe en fijne recepten.

Inschrijven is wel noodzakelijk want er is slechts plaats voor 8. 

Ben jij er bij?