WENDY VAN LOOY

Koken in Balans

 
 
 
VillaTulsiFood-14.jpg

Een oud herenhuis, verstopt in een wildernis die men ooit tuin noemde, dat was mijn eerste kennismaking met dit mooie huis. Het was augustus 2011 toen ik het op mij nam om deze prachtige woning uit begin 1900 opnieuw in zijn volle glorie te zetten. Op dat moment was er nog lang geen sprake van Villa Tulsi.

Het huis had doorheen de jaren en doorheen zijn eigenaars vele veranderingen ondergaan. Van schuilplek voor vrouwen en kinderen tijdens de tweede wereldoorlog, naar een buitenverblijf voor een Waals zakenman tot een duowoning voor 2 zussen en hun gezinnen.

Ik ging op zoek naar de oorspronkelijke energie. Een huis met zulke rijke geschiedenis verdiende het om opnieuw te schitteren.

Mits toevoeging van mijn eigen accenten, creëerde ik opnieuw de mystiek die oude herenhuizen bezitten. En medio 2016 kon ik terugblikken op enkele jaren van hard werken met een prachtig resultaat als gevolg: de wildernis was omgetoverd tot een echte tuin, de nodige renovaties waren uitgevoerd en het afwerken was in stijl gebeurd.

Met het afronden van de werken, kwam er plots veel tijd vrij. Tijd waarin mijn grootste passie opnieuw op de voorgrond kwam, namelijk koken. Slechts enkele maanden later, november 2016 is dan hier in dit historische gebouw Villa Tulsi geboren.

Vandaag zijn we gegroeid. Villa Tulsi is een ontmoetingsplaats geworden waar vanuit respect voor het leven op zoek wordt gegaan naar verbinding. We doen dit door onze deuren open te stellen en (h)eerlijke, biologische plantaardige maaltijden op tafel te toveren.

Hier mag jij je thuis voelen.