Lente-schoonmaak

Wanneer deuren en ramen openvliegen en de zon ons haar warmste stralen schenkt voel ik hoe energie stroomt. En ik voel dat het tijd is om het winterjuk nu echt van me af te gooien. De lente-schoonmaak is begonnen. Kasten worden leeggehaald en afgewassen. Spullen worden gesorteerd in bijhouden of wegdoen.

Na enkele ritten containerpark wegens ‘niet meer bruikbaar’ en naar de kringwinkel wegens ‘te goed om weg te doen maar niet meer nodig’ voelt alles hier lichter en rustiger in huis.

 En we zijn nog maar net begonnen…

 Het is genieten wanneer alles zuiver en fris wordt. En daarbij zorg ik er uiteraard voor dat ik niet alleen het huis en de spullen onder handen neem, maar dat ik vooral mezelf niet vergeet. Want ook mijn lichaam houdt wel van een lente-schoonmaak.

 En laat dat nu precies zijn, wat de natuur ons biedt. Kijk maar rondom je, overal ontspruiten de brandnetels. Snel gaan plukken en er een heerlijke soep van maken of hoe onkruid, kruid wordt en hoe vooral onze lever dan dankjewel zegt 😉.

 En na zo een zalig tasje soep, kan je weer verder met de volgende ruimte in je huis. Een gezonde geest, een gezond lichaam en een opgeruimd huis – laat de lente maar komen. 

brandnetel.jpg

Brandnetelsoep

Nodig

150g verse brandneteltoppen, 1 grote ui, 1t look, 1/2 courgette, 1l groentebouillon, peterselie, peper, zout, olie

Bereiding

Was de brandneteltoppen zorgvuldig en laat uitlekken. Gebruik hiervoor handschoenen om je handen te beschermen. Pel de ui en snipper deze. Pers het teentje look. Snijd de courgette in blokjes.
Verhit olie in een kookpot en fruit hierin de ui en de look gedurende 3 minuten, totdat deze glazig wordt. Voeg nu de courgetteblokjes en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat 10 minuutjes koken. Voeg na 10 minuten de brandnetels toe en laat nog 5 minuten verder garen, zonder deksel.

Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngehakte peterselie.

Wendy Van Looy