Ontdek onze workshops

Data:
07/02 Groenten in de hoofdrol
– 14/02 zoet zonder zonde (Valentijn-inspired) – 21/02 how to go to vegan – 07/03 zeewieren, onbekend is onbemind – 14/03 vleesvervangers - wat je zelf doet… – 21/03 curry’s en rijsttafels plantaardig– 28/03 lunch on the go - weg met die saaie boterham – 04/04 vegan Italian vibes – 11/04 Outdoor coocking – 25/04 Vier moeder met een vegan ontbijt - 02/05 vegan picknicklove - 09/05 100% vegan buffet, be surprised - 16/05 mindful vegan, voel de rust - 23/05 plantaardig, zoveel meer dan ‘zonder vlees’ - 30/05 Vegan party together (kom met een vriend)

inbegrepen: syllabus met recepten, info over plantaardig leven, tips and trics, fun en gezeligheid

@€ 67,00 p.p.

  • Groenten eren op je bord, dat kan je doen door een fijne soep, een heerlijke groentepuree of een verfijnde wokschotel. Je kan ze stomen, blancheren, sauteren, roosteren, grillen. Kortom, groenten zorgen voor variatie, zowel in hun aanbod, kleur en vorm alsook in de bereidingswijze die we kiezen. En ja, zelfs in een dessert kan je groenten laten schitteren… We gaan tijdens deze workshop all-the-veggie-way en eren onze groenten op verschillende manieren. Doe je mee?

    INSCHRIJVEN

  • Wegens succes vorig jaar, een tweede ‘zoet zonder zonde’, met nieuwe recepten en ideeën. Zeker zo vlak na de feestdagen, nu we meer dan overvloed gehad hebben aan suikers en vetten, gaan we plantaardig op zoek naar heerlijke desserts, en heerlijk zoet, zonder dat je je schuldig moet voelen. En dit alles doorspekt met het Valentijn-gevoel x.

    INSCHRIJVEN

  • Wanneer je je waagt aan de plantaardige keuken, komen er plots vele nieuwe ingrediënten en termen op je af, maar het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met de basisingrediënten, die je in je klassieke keuken gebruikt, en een minimale aanvulling van ‘nieuwe ingrediënten’, kan je al een heel eind op weg. Ontdek mee hoe eenvoudig plant-aardig kan zijn, en vooral, hoe lekker.

    INSCHRIJVEN

  • Zeewieren zijn een bron van vitaminen, mineralen en calcium. En je kan er de heerlijkste bereidingen mee maken, van een apero-hapje, naar een voorgerecht, tot aan het hoofdgerecht (neen, nog net niet in desserts). Wil je er meer over weten, hoe ze te gebruiken, hun werking en voordelen? Kom dan mee koken en proef deze zilte zaligheid zelf.

    INSCHRIJVEN

  • Je kan ze kan-en-klaar kopen, een vleesvervanger. En af en toe is dat ook wel ok, maar wanneer je ze gewoon zelf maakt, zijn ze vrij van bewaarmiddelen, zijn ze puur en zitten ze boordevol vitaminen en voedingsstoffen. Je eigen tofu maken? Een groente-proteïneburger zelf maken? Of een recept van snelle seitan? Bij Villa Tulsi kan je het komen leren;

    INSCHRIJVEN

  • Rijsttafel als in vegan paella, gewoonweg lekker. Oftewel een heerlijke curryschotel, gemaakt op basis van je eigen currymix. Geen bewaarmiddelen, alleen maar heerlijke specerijen die jij verwerkt tot ‘jouw perfecte curry’. Nadien gaan we deze curry doorverwerken in een heerlijke curryschotel. Hoe ‘pikant’ je het hebben wil, bepaal je dus helemaal zelf. We serveren onze curry’s met een heerlijk geurende basmatirijst of met zelfgemaakt flatbread.

    INSCHRIJVEN

  • De saaie boterhammen beu (en nog meer wanneer je voor plantaardig kiest en het beleg wel héél erg karig wordt?)… graag wat meer kleur tijdens je middag-pauze? Dan zijn de Villa Tulsi bowls jouw oplossing. Weg met saaie maaltijden, welkom kleur, smaak en liefde… vanaf vandaag kijk jij uit naar jouw lunch-pauze, of het nu op het werk is, in het park of thuis… jouw Villa Tulsi bowls maken je elke middag opnieuw blij.

    INSCHRIJVEN

  • Als fan van de Italiaanse keuze, was het best lastig om enkele ‘typische Italiaanse ingredienten’ los te laten – maar… ik zocht en vond de beste alternatieven: een italiaans soepje, een tomaat-mozzarella als voorgerecht, een totally 100% vegan Italian hoofdgerecht en wat dan met die heerlijke Italiaanse desserts? Het kan allemaal en het kan allemaal 100% plantaardig! Benieuwd? Villa Tulsi deelt het graag met jou!

    INSCHRIJVEN

  • Vertragen, genieten, de natuurlijke bronnen van energie ontdekken… dat is outdoor coocking: koken op hout of kolen, genieten van de voorbereidingen, van het proces… de natuur inademen, geen stress, geen rush, gewoon zijn, samen één met de natuur – en uiteraard genieten want outdoor coocking geeft jou: soep, pasta, brood, gegrilde groenten en vegan burgers, … en nog zoveel meer… na deze avond wil je meer van dit, onze belofte voor jou!

    INSCHRIJVEN

  • Ben je mama of ken je een mama die wel wat extra aandacht verdient? Dan is deze workshop zeker op jouw lijf geschreven. Vele ‘ideale’ ontbijt-mand-recepten, maar ook tips voor extra liefde en aandacht, hoe in te pakken, welke attenties en mogelijkheden… het gaat niet alleen om eten – moeder is de eerste vrouw in ons leven – eentje die we nooit mogen vergeten x

    INSCHRIJVEN

  • We zeggen en schrijven MEI – de maand van de vogels en hun ei – en ook, de maand waarin de lente ons al langer lonkt, vraagt om naar buiten te gaan… Kessel heeft zo wel zijn eigen, fijne picknickplaatsjes… en terwijl we samen recepten bereiden, en de picknickmanden vullen, neem ik je mee in de Kesselse stories – wil je meer van ‘ons’ geliefde Kessel weten, kom dan samen koken, genieten, smullen, met oren, ogen mond, smaak en met heel veel liefde.

    INSCHRIJVEN

  • Heb jij iets te vieren dit jaar? Deze week? Morgen? Vandaag? Maar wil je liever niet de ganse tijd in de keuken staan en gewoon met je vrienden en familie samenzijn? Dan is een buffet uiteraard dé oplossing… en na deze workshop, kan je jouw ‘feest’ ook nog een keer 100% plantaardig lanceren – een win-win voor iedereen, maar vooral voor jezelf – genieten en ontspannen, niet overtuigen maar inspireren – wie weet, wie hierna meegaat op jouw plant-aardig pad?

    INSCHRIJVEN

  • Opzij, opzij opzij – maak plaats, maak plaats, maak plaats – want wij zijn haast te laat – we moeten rennen, springen, vliegen…. STOP – we moeten helemaal niets en in deze workshop bewijzen we Herman van Veen het tegendeel – we bepalen ons eigen tempo van leven én van koken – mindful, 100% aanwezig in het nu – en dàt proef je, wanneer je geniet van je bereidingen, van de rust en de liefde die je vanavond mindful opneemt en overbrengt in jouw heerlijke plantaardige gerechten – tijd om te vertragen vandaag? Schrijf je dan zeker in voor deze workshop!!!

    INSCHRIJVEN

  • Zoveel meer dan wat? Dan jouw gast die je zegt: ik kan niet zonder vlees? Ofwel: vis is toch nog wel ok hé? Of: tofu, het smaakt toch helemaal naar niets?

    Vegan – onbekend en onbemind – we zagen het al eerder!

    We hoeven niemand te overtuigen, maar we kunnen wél lekker koken én tonen dat vegan zoveel meer is dan ‘dé tegenover van het vlees’… Vegan is een mooie keuken, met prachtige mogelijkheden, van streetfood tot fine dining… het kan allemaal, ja! ook vegan, oftewel plant-based. Denk, durf én doe… deze avond toont jou dat er – zoveel meer is dan - x

    INSCHRIJVEN

  • Vijftien maandagavonden, waarvan jij er één, enkele of allemaal aanwezig was – het is een mooi gegeven, om deze reeks af te sluiten met een écht vegan feest. We hebben oog voor detail, finesse op het bord, gebalanceerde smaken, een plezier voor al je zintuigen.

    We sluiten de workshop-reeks dus af met een écht feest.

    INSCHRIJVEN