Een workshop bij Villa Tulsi
(4-6 personen)
Net dat tikkeltje anders
Een avondje uit, met een vriend(in), of met je ‘graagst’ geziene familielid? En misschien sluit dan ook die andere vriendin of een tante of neef mee aan… Of een moeder/dochter, vader/zoon moment… Of met enkele vrijgezellen samen vieren en ‘petit committee’ of… Voor je het weet ben je met een gezellig groepje mensen en zoeken jullie een leuke activiteit om samen te doen.
Maar wat dan? Uit eten? Iets gaan drinken? Een film gaan kijken? Een flinke wandeling? Allemaal wel leuk en aardig, maar toch net niet helemaal wat je zoekt. Want je zoekt iets ‘bijzonders’. Je zoekt iets om samen te doen, te beleven. Je zoekt een namiddag of avond, waarbij je actief aan de slag kan, waarbij je kan lachen en praten, waar je helemaal jezelf kan zijn. Een moment samen, waar je nadien nog over napraat, een herinnering gecreëerd, beleving op zijn maximum.
De perfecte formule
Dan heeft Villa Tulsi precies wat jij zoekt, een workshop op maat 😉 En wat mooi meegenomen is, wij beloven het allemaal én je leert er ook nog iets van bij.
Een workshop bij Villa Tulsi duurt ongeveer 3u. In deze tijd doen we heel wat. We overlopen allereerst de recepten, volgens het door jou/jullie gekozen thema. Daarna verdelen we ons in groepjes en gaan we samen aan de slag om alles te bereiden. Na de bereidingen, ruimen we samen alles op, we doen de afwas, dekken de tafel om daarna te genieten van al het heerlijks dat we bereid hebben. Je gaat naar huis met een goed gevulde maag, met de receptensyllabus in je tas en met een hart gevuld door liefde en plezier. De ganse tijd ben ik in de buurt om jou te begeleiden en met raad en daad bij te staan. Tijdens de workshop is al het materiaal ter beschikking alsook een schort die je in bruikleen hebt voor deze namiddag of avond.
Gevonden
Kortom, onze workshops liggen in het verlengde van het Villa Tulsi hart: verbinden, samenzijn, genieten met een grote G
Praktisch
Wij bieden een aantal thema’s aan, waaruit jij kan kiezen. Vind je je gading niet, dan mag je ook altijd een eigen suggestie aanbrengen, dat wij dan met plezier uitwerken voor jou. Daarna prikken we een datum, die jou/jullie past en volgens beschikbaarheid in de villa tulsi agenda. En dan gaan we kijken met hoeveel personen jullie zijn. Zijn jullie met twee, dan zet ik de datum open voor andere gasten om aan te sluiten. Zijn jullie met 4 of 6 personen, dan is de namiddag of avond exclusief voor jullie. Rest jou nu alleen nog, om in ons aanbod te kijken, jouw keuze en datum door te geven en alvast uit te kijken naar jouw/jullie kook-date
inbegrepen: syllabus met recepten, info over plantaardig leven, tips and trics, fun en gezeligheid
@€ 85,00 p.p. (incl.btw)
Onze boeiende thema’s
Jij moet enkel nog kiezen
-
Groenten als hoofdrolspeler, niet als bijgerecht. Denk bijvoorbeeld aan gevulde tomaat, (geroosterde) bloemkoolsteaks, wortelspread, of een salade met gegrilde prei. We kiezen verschillende seizoensgroenten en gebruiken technieken zoals roosteren, stomen, pureren, grillen.
-
De smaak van natuurlijke suikers d.m.v. het gebruik van groenten of fruit in het dessert. OF een minimale toevoeging van ahorn of agave. En ook laat ik je kennismaken met de eigenschappen van amazake als zoetmaker. Kortom, deze workshop is gericht op smaak én gezondheid.
-
Zeewieren zijn een bron van vitaminen, mineralen en calcium. En je kan er de heerlijkste bereidingen mee maken, van een apero-hapje, naar een voorgerecht, tot aan het hoofdgerecht (neen, nog net niet in desserts). Wil je er meer over weten, hoe ze te gebruiken, hun werking en voordelen? Kom dan mee koken en proef deze zilte zaligheid zelf.
-
Ooit de schilderijen van Pieter Breugel bekeken? De rijk gevulde tafel met rijsttaarten? Wel, rijst was hier ooit een graan uit de streek, maar daarnaast hebben we vandaag ook toegang tot vele andere Belgische granen (spelt, haver, rogge, boekweit, gerst). Deze gaan we creatief toepassen in salades, burgers, ovenschotels, of ontbijt. En uiteraard met de nodige uitleg over vezels, vertering en variatie.
-
Ze zijn niet geliefd, maar is het niet zo: onbekend is onbemind? Er bestaan vele (voor)oordelen omtrent bonen, maar in deze workshop weerleg ik deze met plezier, meer nog, ik leer je hoe je bonen, linzen en kikkererwten lekker én makkelijk verwerkt. Falafel, linzenstoof, bonenballetjes, spreads... Mét uitleg over weken, koken en digestie.
-
De saaie boterhammen beu (en nog meer wanneer je voor plantaardig kiest en het beleg wel héél erg karig wordt?)… graag wat meer kleur tijdens je middag-pauze? Dan zijn de Villa Tulsi bowls jouw oplossing. Weg met saaie maaltijden, welkom kleur, smaak en liefde… vanaf vandaag kijk jij uit naar jouw lunch-pauze, of het nu op het werk is, in het park of thuis… jouw Villa Tulsi bowls maken je elke middag opnieuw blij.
-
Als fan van de Italiaanse keuze, was het best lastig om enkele ‘typische Italiaanse ingredienten’ los te laten – maar… ik zocht en vond de beste alternatieven: een italiaans soepje, een tomaat-mozzarella als voorgerecht, een totally 100% vegan Italian hoofdgerecht en wat dan met die heerlijke Italiaanse desserts? Het kan allemaal en het kan allemaal 100% plantaardig! Benieuwd? Villa Tulsi deelt het graag met jou!
-
Maak zelf een voedzaam (snel) brood, en combineer met zelfgemaakte spreads zoals bijvoorbeeld: linzenpaté, wortelhummus, notenboter, tofucrème en nog zoveel meer.
-
Sommige zaken herken je of gebruik je reeds, andere producten zijn nieuw of vernieuwend. In deze workshop leer je ze op een andere, creatieve manier toepassen op een plant-aardige manier. Deze workshop draait rond het bouwen van smaak in plantaardige gerechten: hoe gebruik je mosterd, miso, edelgist, gerookt paprikapoeder, tamari… Kleine tips, groot effect
-
In deze workshop nemen we de klassieke Belgische gerechten onderhanden en zetten we ze om in een plant-aardige versie. Wat dacht je van: vegan stoemp, seitanstoof, witloof in de oven zonder kaas, “gehaktballetjes” van linzen. Verras jezelf.
-
Eerst voorbereiden, daarna genieten. Dat is waar een buffet precies voor staat: je bent op voorhand enige tijd actief aan de slag om de heerlijkste vegan schotels en gerechten te bereiden, maar wanneer je vrienden toekomen, kan je gewoon mee aanschuiven. Puur genieten, 100% plantaardig, mooi toch?!
-
Een lichte, zonnige keuken met herkenbare smaken: geroosterde groenten, hummusvariaties, couscous, auberginerolletjes, frisse citrussalades. Niet ‘werelds’, maar herkenbaar Zuiders en bovendien 100% plantaardig.
-
Een drukke agenda, koken is voor jou ‘eten maken uit noodzaak’. Dan is een goed plan voor jouw maaltijden de perfecte aanpak om én gezond en gebalanceerd te eten én zonder stress of al te veel tijdverlies te genieten van jouw gerechten.
Leer hoe je in 1 keer kookt voor 3 dagen. Basis: granen, peulvruchten, groentebereidingen, dips en dressings. Deze workshop is gericht op efficiëntie, maar mét aandacht voor smaak en variatie.
Benieuwd naar hoe het er aan toegaat in onze keuken? Dan kan je hier enkele sfeerbeelden terugvinden. Enjoy