Parent trap

Gelukkig gaat het om de titel van een film 😉. Een oude film die me terugbrengt naar mijn eigen jeugd. Vrijdagavond genoten we samen van ongecompliceerde humor.

Read More
Wendy Van Looy
De tuin als heler

Wanneer het stormt in je leven… dan ga je toch gewoon in de tuin werken. Want zeg nu zelf, wat brengt er meer rust in hoofd en leden dan een keer stevig met je handen in de aarde wroeten.

Read More
Wendy Van Looy
Nostalgie

En toen vroeg de jongste of we deze avond naar het Eurovisiesongfestival konden kijken, samen. Het katapulteerde me onmiddellijk 30 jaar back in time.

Read More
Wendy Van Looy
Lente-schoonmaak

Wanneer deuren en ramen openvliegen en de zon ons haar warmste stralen schenkt voel ik hoe energie stroomt. En ik voel dat het tijd is om het winterjuk nu echt van me af te gooien. De lente-schoonmaak is begonnen.

Read More
Wendy Van Looy
Pasen

Het is toch iets bijzonders, het Paasweekend. De gesprekken aan tafel gaan steevast naar alle voorbije jaren, toen er nog volop paaseitjes geraapt werden.

Read More
Rust in de drukte 

Een zonovergoten weekend en de kinderen van huis. Het maakte dat ik een zee van tijd had voor mezelf. Genieten in en rondom het huis was zeker en vast een optie geweest, ware het niet dat ik dan toch overal ‘werk’ zie en niet aan de nodige rust kom.

Read More
Astrid MoraVilla Tulsi
Verbinding

Het weekend van 30 en 31 april stond volledig in het teken van verbinding. Wat heb ik genoten van de vele mensen die ik dit weekend begroet, ontmoet, omhelst en geknuffeld heb. 

Read More
Planning maken

Elke week opnieuw zet ik me neer achter mijn pc om de aankomende week te plannen. Dit is ook wel nodig in een gezin met twee opgroeiende pubers, een business to run en de vele hobby’s van alle gezinsleden.

Read More
Tijd

Schoolgaande jeugd, ze houden je alert. Zonder hen had ik niet geweten dat het de voorbije week een vrije schoolweek was. Wat ooit het hoogtepunt van mijn leven was, is nu op de achtergrond geraakt. 

Read More
Ik kan er maar niet genoeg van krijgen

Zalig toch, het voorbije weekend. Ik weet het wel, het is nog maar februari, het klopt niet en ik kan me er van alles bij bedenken, maar… het was wel zo! De temperaturen gingen dit weekend vlotjes voorbij de 15 graden. En al het vorige gezegd zijnde, ik heb er toch maar van genoten. De eerste zonnestraaltjes zijn altijd zo een deugd.   

Read More
Wendy Van Looy
verjaardag

Het cijfer 8 is al altijd mijn geluksgetal geweest. Ik heb namelijk het geluk gehad, geboren te mogen worden, 8 februari. Als platliggend cijfer een teken van oneindigheid. En zo zie ik het leven, als een oneindige bron van mogelijkheden.  

Read More
Wendy Van LooyVilla Tulsi
2-gangenontbijt

Daarmee starten wij steevast onze dag.  Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat het voor mij ondenkbaar was, om soep als ontbijt te genieten. Vandaag is het mijn eerste prioriteit van de dag.

Read More
Wendy Van LooyVilla Tulsi
Lief voor jezelf 

De voorbije week was er eentje van uitdagingen (alsof er andere weken zijn, ahum).  De grootste uitdaging was om lief te zijn voor mezelf. En vanochtend had ik het ultieme gevoel, dat ik er in geslaagd ben. 

Read More
Wendy Van LooyVilla Tulsi
DE "SUPER-MAMA-REEP"

Vandaag maakte ik iedereen blij. Het is dan wel een gure januaridag met veel wind en regen. Maar dat houdt me niet tegen om te doen wat ik het liefste doe en om te doen waar ik me goed bij voel, namelijk de keuken omtoveren tot een klein fabriekje.

Read More
Wendy Van LooyVilla Tulsi