Mochi @Villa Tulsi

Ik werk graag met mochi. Regelmatig verschijnt het dan ook op onze menu’s en aan onze gastentafels. Toch stel ik regelmatig vast dat mochi niet zo gekend is, als dat ik zelf denk. Vandaar dat ik je vandaag graag even meeneem in de wereld van mochi, een beetje op weg naar Japan.

Read More
Wendy Van Looy
Sint Jacobsvruchten niet Vegan? Of toch wel?

Mijn lievelingsgerecht in mijn ‘vorig leven’, was st-Jacobsvruchten, een dierlijk gegeven, iets dat dus vandaag niet meer past in mijn filosofie. Ik heb het dan ook in geen 4 jaar gegeten, maar recent ontdekte ik een manier waarop ik toch weer het gevoel heb, dat st jacobsvruchten niet voor altijd verbannen zijn.

Read More
Wendy Van Looy
Uit eigen tuin

Iedereen kent het en velen drinken het, verse muntthee. Het staat op menig kaart in brasseries, tavernes of restaurants. Maar behalve dat het lekker is, wist je dat munt ook vele voordelen heeft?

Read More
Wendy Van Looy
Opstaan

Wakker worden, ogen open, rondkijken. Je hersenen de tijd geven om je te oriënteren want je ligt niet in je vertrouwde omgeving. En beetje bij beetje daagt het: je bent op vakantie, je bevindt je op een andere plaats. Niets moet vandaag en alles kan. Wat gaan we doen? Welke plannen maken we vandaag? Hoe is het weer voor deze dag?

Read More
Wendy Van Looy
Buddha bowl

De voorbije dagen was het een behoorlijke uitdaging om je ‘zen’ te bewaren of om je koelte te vinden. Uiteraard, wanneer er geen (werk)verplichtingen waren, lukte het misschien allemaal nog net, maar indien je niet tot die gelukkige groep hoorde, kon het bij momenten best zwaar wegen.

En toch…

Read More
Wendy Van Looy
Ontbijt 'in style'

Eerst de soep en dan de pap. Het is een oud gezegde dat me plots deed opmerken dat dat precies is, hoe ik de dag start. Ik sta op, neem mijn douche, geniet nog even van de totale rust die hier in huis heerst.

Read More
Wendy Van Looy
And there she goes.

Ik kijk haar na. In de verte verdwijnt haar figuur. We hadden een fijne tijd samen, genoten van het samenzijn, de diepgaande gesprekken, de emotionele momenten. We dronken samen een wijntje terwijl we herinneringen ophaalden.

Read More
Wendy Van Looy
Alles valt op zijn plaats

Is het de zomer? Het licht en de warme zonnestralen? Is het de rust, het minder ‘moeten’ nu het even schoolvakantie is voor onze jongeren? Zijn het de mensen, die in slowdown modus komen, vakanties dromen en plannen maken? Of ben ik het gewoon helemaal zelf?

Read More
Wendy Van Looy
vakantie

Vakantie! Dat is toch wat juli uitschreeuwt. Het is uiteraard (nog) niet voor iedereen vakantie, maar onze jeugd kan wel volop genieten van wat vrije tijd. Ze hebben hard gewerkt de voorbije maanden, in stress geleefd. Juli en augustus zijn dan ook hun 2 maanden van beloning.

Read More
Wendy Van Looy
Parent trap

Gelukkig gaat het om de titel van een film 😉. Een oude film die me terugbrengt naar mijn eigen jeugd. Vrijdagavond genoten we samen van ongecompliceerde humor.

Read More
Wendy Van Looy
De tuin als heler

Wanneer het stormt in je leven… dan ga je toch gewoon in de tuin werken. Want zeg nu zelf, wat brengt er meer rust in hoofd en leden dan een keer stevig met je handen in de aarde wroeten.

Read More
Wendy Van Looy
Nostalgie

En toen vroeg de jongste of we deze avond naar het Eurovisiesongfestival konden kijken, samen. Het katapulteerde me onmiddellijk 30 jaar back in time.

Read More
Wendy Van Looy
Lente-schoonmaak

Wanneer deuren en ramen openvliegen en de zon ons haar warmste stralen schenkt voel ik hoe energie stroomt. En ik voel dat het tijd is om het winterjuk nu echt van me af te gooien. De lente-schoonmaak is begonnen.

Read More
Wendy Van Looy
Pasen

Het is toch iets bijzonders, het Paasweekend. De gesprekken aan tafel gaan steevast naar alle voorbije jaren, toen er nog volop paaseitjes geraapt werden.

Read More
Rust in de drukte 

Een zonovergoten weekend en de kinderen van huis. Het maakte dat ik een zee van tijd had voor mezelf. Genieten in en rondom het huis was zeker en vast een optie geweest, ware het niet dat ik dan toch overal ‘werk’ zie en niet aan de nodige rust kom.

Read More
Astrid MoraVilla Tulsi
Verbinding

Het weekend van 30 en 31 april stond volledig in het teken van verbinding. Wat heb ik genoten van de vele mensen die ik dit weekend begroet, ontmoet, omhelst en geknuffeld heb. 

Read More
Planning maken

Elke week opnieuw zet ik me neer achter mijn pc om de aankomende week te plannen. Dit is ook wel nodig in een gezin met twee opgroeiende pubers, een business to run en de vele hobby’s van alle gezinsleden.

Read More