Lid worden van de kookclub

We kiezen er in de Villa Tulsi kookclub voor, om een jaar samen op pad te gaan. Meer plantaardig, minder vlees op je bord en in je keuken is een proces. Je kan resoluut een ommekeer maken of je kan dit in stapjes doen. In onze kookclub doen we dit met kleine stapjes, zodat het een fun traject is.

Praktisch:

  • Een jaartraject bevat 10 kookavonden op donderdag, 1x per maand:

  • !!! VOLZET: data groep 1 van 2020: 23/01 - 20/02 - 18/06 - 24/09 - 22/10 - 19/11 - 10/12 - 21/01/21 - 19/02/21 - 19/03/21 (afsluiten)* VOLZET !!!

    • Op 18 juni koken we voor gasten. Iedereen mag dan 1 persoon uitnodigen om te komen genieten van onze (h)eerlijke klaargemaakte gerechten

    • In juli en augustus houden we een korte zomerstop

    • 10 december koken we een feestelijk buffet. Met vele ideetjes om jouw eindejaarsperiode in balans te houden en tegelijkertijd te genieten van wat belangrijk is

  • Ondertussen is de eerste groep volzet en staan er alweer mensen op de wachtlijst om toch te kunnen starten in januari. Vandaar hebben we beslist, om een tweede groep op te starten:

  • Data voor groep 2 van 2020: 30/01 - 27/02 - 25/06 - 01/10 - 29/10 - 26/11 - 17/12 - 28/01/21 - 25/02/21 - 25/03/21 (afsluiten)* - nog enkele plaatsen vrij !!!

    • 19 EN 25 maart koken we voor gasten. Iedereen mag dan 1 persoon uitnodigen om te komen genieten van onze (h)eerlijke klaargemaakte gerechten.

    • In juli en augustus houden we een korte zomerstop

    • 17 december koken we een feestelijk buffet. Met vele ideetjes om jouw eindejaarsperiode in balans te houden en tegelijkertijd te genieten van wat belangrijk is.

  • Maximum 6 personen - we houden het bewust klein.

  • De avond start om 19.00u en eindigt tussen 22.00u en 22.30u

  • Opbouw van het eerste jaar kookclubavond @VillaTulsi:

    • Ontvangst om 19.00u met een hapje

    • koffie, thee en water à volonté voorzien

    • een woordje uitleg: 30 tot 45 minuten ‘theorie’:

      • 10 basisprincipes natuurlijke keuken (23/01 - 30/01)) - Yin en yang in de voeding (20/02 - 27/02) - Hoe bouw je een dagmenu op (18/06 - 25/06) - 1x koken - een ganse week gevarieerd eten (24/09 - 01/10) - granen en peulvruchten combineren (22/10 - 29/10) - groenten: vormen, kleuren en soorten en smaken (19/11 - 26/11) - gezond genieten van de feestdagen (10/12 - 17/12) - het ritme van de natuur (21/01/21 - 28/01/2021) - balans op je bord (19/02/2021 - 25/02/2021)- plantaardig toegankelijk voor iedereen (19/03/2021 - 25/03/2021)

      • In het 2de jaar verdiepen we ons. Volgende thema’s komen dan aan bod: zaden, noten en pitten - zeewieren - energetisch koken (gerechten voor nieren, milt, hart, longen…) - zuiverend koken (bijvoorbeeld na een periode van veel feesten en eten),…

    • Overlopen van het menu dat we samen gaan bereiden (15 minuutjes)

    • Verdelen van de taken en samen aan de slag

    • Samen opruimen en smullen van onze creaties

    • We sluiten tussen 22.00u en 22.30u af

  • Wat mag je verwachten?

    • Een syllabus boordevol informatie

    • een syllabus recepten

    • mini-thuisopdrachten, om het nieuwe koken ook thuis toe te passen

    • 2x / jaar één op één gesprek - wanneer je verdieping nodig hebt

    • Toegang tot de privé-facebookgroep van de Villa Tulsi kookclub, waar je met elkaar kan delen

  • financieel

    • Een jaartraject - 10 kookavonden alles inclusief: €695,00 - kan ook betaald worden in schijven

    • graag eerst een proefles? Dit kan aan €70,00

  • optioneel

    • Sommige ingrediënten die we gebruiken zullen nieuw zijn of misschien zelfs nog ongekend. Villa Tulsi heeft alles hier ter beschikking. Je kan deze dus ter plaatse aankopen aan voordelige tarieven, zodat je meteen aan de slag kan thuis in je eigen keuken.