De tuin als heler

Wanneer het stormt in je leven… dan ga je toch gewoon in de tuin werken. Want zeg nu zelf, wat brengt er meer rust in hoofd en leden dan een keer stevig met je handen in de aarde wroeten.

 En dat het daarnaast ook echt nodig was, was handig meegenomen. De voorbije week heeft de natuur ons getrakteerd op afwisselend zon en regen. De plantjes hebben genoten, het (on)kruid helaas ook.

 Dus, handen uit de mouwen…

 Na enkele uren intensieve arbeid met het ganse gezin, waar we samen genoten van het groeiende resultaat zag het er alweer helemaal anders uit: Olijfboompjes gepland, onkruid gewied, kruidentuin opgeruimd en nieuwe kruiden besteld, de erwtenscheutjes voorgeleid, appelboompjes voorzien van voeding en liefde… het was fijn om samen te genieten (en te bemerken dat de stormen gaan liggen zijn en plaatsgemaakt hebben voor wat echt telt – family-quality-together-time).

 En als toetje mochten we genieten van de eerste (h)eerlijk geurende kruiden: lavendel, bieslook, rozemarijn, lavas. Deze keer gebruikte ik ze om onze salade te pimpen. En dat het zalig was!

salad-1033209__340.jpg

Green salad

Nodig
Een handvol snijsalade, ¼ ijsbergsla, ½ bosje radijsjes, 3 pijpajuintjes, 1 stronkje witlof, 1 wortel

Voor de vinaigrette: 3el olie, 1el azijn, 2el fijngesneden bieslook, 1t look, 1el fijngesneden lavas, 1tl mosterd, peper en zout

Bereiding
Was alle groenten en droog de salade goed. Snijd alles fijn en voeg samen. Maak een vinaigrette door alle ingrediënten te mengen met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Giet over de salade en dien onmiddellijk op. Smakelijk!

Wendy Van Looy