Kleine verandering, groot resultaat

Soms moet je tijd maken en de zaken waar je aan begint afwerken. Zo ging het de voorbije week @VillaTulsi.

Enkele weken geleden besliste ik, om de inkomhal een make-over te geven. Nieuwe kleurtjes werden gekozen, rommel verwijderd en een extra voorraadkast op maat geïnstalleerd.

En dan gebeurt het…

De bestaande verlichting matcht niet meer. Dus, op pad met één van mijn vriendinnen. Ronddwalen in interieurzaken, snuisteren in tweedehandswinkels, babbelen en lachen, kortom, genieten van de zoektocht. En als we dan ook nog een keer thuisgekomen zijn met een mooi resultaat, tja, dan is het hartje wel helemaal vervuld. Behalve het mooie resultaat in de inkomhal en het vervulde hart, zorgden we ook dat onze knorrende maag op tijd de nodige aandacht kreeg. En dit gerecht wil ik graag met jullie delen:

201902-21.jpg

Linzencurry

nodig

Kruiden: 1el kurkuma, 1el komijn, 1el kerrie, 1el korianderzaad, 1el mosterdzaad, 1 chilipeper, ½ stengel citroengras, 1t look, 1 sjalot, 4el olijfolie, 200g linzen (Du Puy), 500ml , groentebouillon, 1 rode paprika, Haverroom, Peper en zout

bereiding

Doe alle kruiden samen in een vijzel (of bord) en maak ze fijn. Verhit de olie op een matig vuur. Doe hierin de kruiden en het fijngesneden sjalotje. Laat alles gedurende een 10-tal minuutjes bakken. Voeg linzen en bouillon toe en laat alles een half uurtje op een laag vuurtje sudderen.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze na 10 minuten toe aan de linzen. Laat nog 20 minuutjes verder garen. Werk de linzen af met haverroom en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met een stuk brood of gekookte rijst

 Noot: ik maakte dit recept een dag voordien, zodat de smaken goed konden vermengen (en we geen tijd verloren aan koken 😉)

Wendy Van Looy