Planning maken

Elke week opnieuw zet ik me neer achter mijn pc om de aankomende week te plannen. Dit is ook wel nodig in een gezin met twee opgroeiende pubers, een business to run en de vele hobby’s van alle gezinsleden. Het is elke week opnieuw een puzzel maar wat een gevoel van vrijheid volgt er, wanneer alles op papier staat en de planning in de keuken aan de muur hangt. 

 An empty head, a free mind. 

 Dat is het gevoel dat het me dan geeft. Het hoofd is leeggemaakt van alle ‘to do’ lijstjes en dan is er die echte vrijheid. Een blik op onze planning maakt duidelijk dat er wél tijd is voor al die leuke dingen. 

Vandaag ga ik genieten van het zonnetje, precies omdat het kan, omdat ik weet dat alles weer vlotjes zal verlopen volgende week. En daar hoort uiteraard een lekker, snel gerechtje bij. 

 Geniet je met ons mee? 

201903-21-6.jpg

 

Snelle quinoasalade 

Nodig 

100g gekookte quinoa, 75g gekookte groene of bruine linzen, 1 appel – geraspt, 30g cashewnoten, handvol spinazie, ½ courgette, ½ rode paprika, citroensap, peper en zout, provencaalse kruiden, olie 

Bereiding 

Verhit een pan en rooster hierin de cashewnoten, zonder olie. Haal ze uit de pan en zet opzij. 

Rasp de appel. 

Was de spinazie en scheur hem in grove stukken. 

Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit olie en bak hierin de courgette. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.  

Snijd de paprika in fijne blokjes. 

Voeg nu alle ingrediënten samen in een schaal en meng voorzichtig onder elkaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.