Verbinding

Het weekend van 30 en 31 april stond volledig in het teken van verbinding. Wat heb ik genoten van de vele mensen die ik dit weekend begroet, ontmoet, omhelst en geknuffeld heb.  

 Let’s move and connect 

 Zaterdag verwelkomden we bijna 100 sportievelingen die zich ingeschreven hadden om te fietsen, wandelen lopen of een lezing bij te wonen. Elk van heen kreeg een speldje van Think Pink opgespeld door één van de organisatoren, een gebaar van verbinding, waarbij je werd welkom geheten in de warme club van positiviteit en hoop. Want daar ging het gewoon om: samen kan je zoveel meer. Samen is het gewoon gezelliger en makkelijker. Samen kan je sneller relativeren en zie je sneller opnieuw het positieve.  

Nadat iedereen na een tweetal uur terugkeerde van zijn puike inspanningen, stonden we hier ten huize Villa Tulsi klaar met een proteïnerijke, verwarmende soep. En dat er gesmuld is! 

 Alle deelnemers ontvingen reeds het recept, maar ik wil het ook wel met jou delen vandaag. 

201902-21-17.jpg

 Rode-linzen-soep 

Nodig 

2 middelgrote ui, 2t look – geperst, 4 middelgrote wortelen - fijngesneden, 125g rode linzen, 1 laurierblad, 1.5l groentebouillon, 1el plantaardige olie, 1el milde madrascurry, 1tl komijn, 1tl paprikapoeder, 1tl chili, 1/2tl kurkuma, 4el tomatenpassata, zout, lente-uitjes of peterselie 

Bereiding 

Zet een pot op een middelhoog vuur. Doe er olie in en stoof de ui en de look tot hij glazig wordt. Voeg vervolgens de kruiden toe (komijn, paprikapoeder, curry, chili, kurkuma, snuifje zout) en laat even mee stoven. Doe er de in stukken gesneden wortel bij . Laat ongeveer 4 minuten mee stoven. Roer af en toe om. Doe er de groentebouillon en de linzen bij en breng aan de kook. Voeg de passata toe en voeg laurier en tijm toe. Roer af en toe om, om te voorkomen dat de linzen aanbranden. Laat  15 minuutjes zachtjes koken. Haal tijm en laurier uit de soep en mix alles fijn. Breng op smaak met zout, indien nodig.