Rust in de drukte 

Een zonovergoten weekend en de kinderen van huis. Het maakte dat ik een zee van tijd had voor mezelf. Genieten in en rondom het huis was zeker en vast een optie geweest, ware het niet dat ik dan toch overal ‘werk’ zie en niet aan de nodige rust kom. Je kent dat wel 😉 

 Altijd doorgaan, niet stilstaan! 

 Dus,  deze keer lunchpakket gemaakt en er op uitgetrokken, bestemming Japanse tuinen in Hasselt. 

Dat we niet alleen met dat idee waren, werd al duidelijk toen we aan de eerste parking kwamen, waar het bordje ‘volzet’ pronkte. Dan maar naar de tweede parking. Gelukkig vonden we daar snel een plek voor onze wagen en konden we ons richting ingang begeven. Met het nodige geduld en alvast enkele gesprekken met andere gasten, konden we na een half uurtje binnenwandelen. 

 En daar, tussen een massa mensen, vonden we rust. Wat een prachtige ontluikende natuur mochten we daar genieten. Wat een warme energie straalt deze plek uit. We nestelden ons op het eerste vrije bankje dat we tegenkwamen, recht tegenover het water en een prachtig Japans ceremonieel gebouw en we genoten: van de omgeving, van het geroezemoes, van ons zelfgemaakte gezonde traktatie en van elkaar. Opgeladen en tevreden keerden we terug naar huis. Het werk lag hier nog steeds te wachten, maar daar kan ik vandaag met veel meer energie tegenaan. 

 Wil je graag weten waar we zo van smulden, lees dan hieronder het recept: 

 

201902-27-3.jpg

Vegan quiche van wortel en courgette 

Nodig 

2 middelgrote uien - gesnipperd, 3 wortelen - geraspt, 1 courgette - in blokjes gesneden, 2el  gebroken sesamzaad – vermengd met 4el water, 100g gerookte tofu geraspt, 4el sojaroom, 1 rol bladerdeeg kant-en-klaar, peper, zout, paprikapoeder, olie 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Meng 2el lijnzaad met 4el water en laat minstens 5 minuten trekken. 

Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ajuin. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof deze mee, totdat het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. 

Meng de room en het lijnzaadmengsel onder elkaar. Rasp de gerookte tofu en de wortelen. Voeg nu alles bij elkaar. Kruidig afwerken met paprikapoeder en eventueel peper en zout. 

Breng het bladerdeeg over in een vorm en stort het wortel-courgettemengsel hierin uit.  

Zet alles in de oven en bak gedurende 40 minuten, of totdat het stevig aanvoelt.

Astrid MoraVilla Tulsi