Tijd

Schoolgaande jeugd, ze houden je alert. Zonder hen had ik niet geweten dat het de voorbije week een vrije schoolweek was. Wat ooit het hoogtepunt van mijn leven was, is nu op de achtergrond geraakt. Totdat je dan je kinderen ziet, enthousiast omdat ze ‘eindelijk’ een week vrij hebben, boordevol plannen om er de beste week van het jaar van te maken. En als ouder drijf je mee op deze fantastische energie.  

 Life is beautiful… 

Enkele avond met gezelschapsspelletjes, een regendag wordt cinemadag, samen koken en genieten van elkaar, van even niets dat moet: niet vroeg opstaan, niet op tijd gaan slapen, niet hollen van de ene activiteit naar de andere, maar gewoon alles laten gebeuren, alsof tijd er even niet meer toe doet.En zondagavond hebben we spijt, dat het alweer zo snel voorbij was, maar met vele extra fijne herinneringen rijker.  

We sluiten deze week dan ook graag af met dat absolute familiegevoel, en ten huize Villa Tulsi horen daar de zalige pannenkoekjes bij: 

201902-21-44.jpg
201902-21-47.jpg

 

RECEPT: 

Nodig 

500g tarwebloem, 10g bakpoeder, 1l plantaardige melk, ontgeurde zonnebloemolie 

Bereiding 

Zeef de bloem in een kom, samen met het bakpoeder. Maak in het midden een kuiltje. Voeg beetje bij beetje de melk toe en mix het geheel met tot een glad deeg. Voeg een scheutje olie toe in het deeg. 

Verhit nu een weinig olie in een koekenpan. Doe er een lepel deeg in en laat goed rondgaan in de pan. Bak gedurende 3-4 minuten en draai dan om. Bak nog 1 minuutje verder.