Vergissen is menselijk 

En dan gebeurt het… 

Boodschappenlijst zorgvuldig gepland, want heel veel te doen en heel weinig tijd deze week. Snel door alle gangen, kopen wat op het lijstje staat, yes, alles loopt gesmeerd. Totdat je begint te koken. 

 Inderdaad, altijd in het nù leven… 

 Ik open een bokaaltje en tot mijn grote ontsteltenis, heb ik de verkeerde meegenomen. Geen zalige kikkererwten, maar in de plaats een smeuïge massa witte bonen. Een eerste gedachte is niet zo fraai, maar onmiddellijk neemt de creativiteit het over. 

 Ik heb hier in huis nog een portie zalige crackers van Haïs (https://www.hais.be/) liggen, biologisch en volledig uit zaden samengesteld. En daarbij een heerlijke spread van… jawel… witte bonen… en dat het lekker was… 

 Hieronder het receptje, snel en easy en puur genieten 

201902-21-37.jpg

 

Spread van witte bonen 

Nodig 

1 bokaal witte bonen, sap van ½ citroen, 1el witte tahin, 1el peterselie – fijngehakt, olijfolie en peper 

Bereiding 
Doe alles in een blender en mix tot een fijne spread. Lekker op brood, crackers, wraps,… Kortom keuze te over. Smakelijk!