Ik kan er maar niet genoeg van krijgen

Zalig toch, het voorbije weekend. Ik weet het wel, het is nog maar februari, het klopt niet en ik kan me er van alles bij bedenken, maar… het was wel zo! De temperaturen gingen dit weekend vlotjes voorbij de 15 graden. En al het vorige gezegd zijnde, ik heb er toch maar van genoten. De eerste zonnestraaltjes zijn altijd zo een deugd.   

Koken met de deuren wagenwijd open, de bedrijvigheid bij de buren, iedereen die plots een stukje vrolijker wordt.  

 De zon geeft ons pure vitamientjes.  

 En om er optimaal van te kunnen genieten heb ik ervoor gekozen om een ‘snelle’ maaltijd op tafel te toveren, zodat ik voor één keer geen uren in de keuken maar wel uren in de tuin kon doorbrengen. 

24-01-43.jpg

 

Easy chili sin carne 

Nodig (voor 4 personen) 

1 ui fijngesnipperd, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 rode paprika's in stukjes, 2 el olie, 2 el tomatenpuree, chilipoeder, rode nierbonen – overnacht geweekt en gekookt gedurende 1u15min 

1 dl groentebouillon, peper en zout     

Bereiding 

Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig. Voeg de knoflook en paprika's toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het chilipoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten. 

Spoel de bonen onder de kraan en voeg ze bij de tomatenpuree en de groenten. Voeg nu de bouillon toe en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Dat duurt ongeveer een kwartier. Breng op smaak met peper en zout. 

 

TIP: ik koos ervoor om de chili in een wrap te eten, lekker met wat geraspte of geschaafde groenten, zoals rode kool, wortel, komkommer, tomaat… de keuze is legio. 

 

Wendy Van Looy