verjaardag

Het cijfer 8 is al altijd mijn geluksgetal geweest. Ik heb namelijk het geluk gehad, geboren te mogen worden, 8 februari. Als platliggend cijfer een teken van oneindigheid. En zo zie ik het leven, als een oneindige bron van mogelijkheden.  

Je kan gewoon alles doen en zijn wat je wil. Een mooie spreuk hier aan de muur, die mij daar dagelijks aan herinnert is:  

 Don’t dream your life, live your dream. 

 En dat ik dat met Villa Tulsi ten volle kan en mag doen, is puur genieten. Vrijdag hadden we een klein feestje. Enkele familieleden en vrienden waren afgezakt naar de Emblemsesteenweg 29 om samen met mij het glas te heffen op een volgend levensjaar in voorspoed, liefde en succes. 

 En de lekkere hapjes op tafel, die hebben het niet lang gered. 

 Ik deel graag één van de recepten met jou, x. 

VillaTulsiFood-19.jpg

 

Vegan caviar 

Nodig 

100g zwarte belugalinzen 

groentebouillon  

1el ketjap manis 

1 ½ tl aardappelzetmeel 

Extra: schone bokaaltjes 

Bereiding 

Kook de linzen in 2,5x de hoeveelheid water, gedurende 20 minuten. Proef of ze gaar zijn, en giet af. Vang het kookvocht op.  

Gebruik het kookvocht en vul aan tot je 100ml bekomt.. Voeg groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg ketjap toe. Los het aardappelzetmeel op in een beetje koud water en giet dit bij de kokende vloeistof. Laat 1 minuutje doorkoken, zodat de bloemsmaak verdwenen is. Voeg de linzen toe en laat nogmaals 1 minuutje doorkoken. Doe de linzen in de propere bokaaltjes. Draai ondersteboven zodat ze vacuum kunnen trekken. Bewaar in de koelkast (2 weken houdbaar). 

Om op te dienen: een beetje van de ‘caviar’ op toastjes doen en extra fijn zeezout overstrooien, zodat je de ‘zilte’ caviaarsmaak krijgt. Genieten maar! 

 TIP: Linzen zijn een goede bron van eiwitten en mineralen. Ze bestaan in verschillende kleuren. Van zwart over groen en bruin naar rood. Daarnaast zijn sommige linzen streekgebonden.Linzen worden ook wel caviaar voor de armen genoemd. Het is dan wel goedkoper, maar moet zeker niet onderdoen voor ‘the real stuff’. 

Wendy Van LooyVilla Tulsi