DE "SUPER-MAMA-REEP"

Vandaag maakte ik iedereen blij. Het is dan wel een gure januaridag met veel wind en regen. Maar dat houdt me niet tegen om te doen wat ik het liefste doe en om te doen waar ik me goed bij voel, namelijk de keuken omtoveren tot een klein fabriekje. Een ganse dag koken, experimenteren, proeven, bijsturen…  Enkele uren later zweefden hier de heerlijkste geuren door het huis. Vanuit alle hoeken en alle kamers verschenen mijn huisgenoten, afkomend op de fijne energie die vanuit de keuken gestuurd werd.  De ooh’s en de aah’s logen er niet om. Ik had namelijk voor mijn pubers een recept terug bovengehaald dat ik alweer enkele maanden uit het oog verloren was, een zalige home-made energy-bar, waarvan ik het recept graag met je deel: 

villatulsi2-14.jpg

Nodig 

1 pak rijstwafels, 100g zonnebloempitten, 100g sesamzaad, 50g pompoenpitten, 100g rozijnen, 1tl kaneel, 200g rijststroop, 5el notenpasta 

Bereiding 

Weeg de pitten apart af en was ze. Rooster ze vervolgens apart in een droge pan.  

Verkruimel de rijstwafels tussen je vingers boven een schaal. Doe hier telkens de geroosterde zaden en pitten bij. Voeg kaneel en een snuifje zout toe. 

Doe de rijststroop samen met de notenpasta in de pan en breng aan de kook. Laat 1 minuutje koken en voeg nu toe aan het rijstwafel/zaden geheel. Meng goed door elkaar. 

Stort alles uit in een schaal en druk goed aan. Laat enkele uren opstijven. Snijd in repen of blokjes.  

 

Noot: dit recept leerde ik kennen tijdens een les bij Marijke de Coninck, enkele jaren geleden. Sindsdien noemt men het hier  ‘jouw-super-mama-reep’ 

Wendy Van LooyVilla Tulsi