TELKENS VERRASSEND ANDERS…..

Mijmeren, terugblikken, overdenken… het zijn een paar van de dingen die ik doe, wanneer er een nieuw jaar begint. Het was dit jaar niet anders. 

Ik keek terug over de voorbije 2 jaar en dan vooral naar het Villa Tulsi verhaal. Het is dan ook allemaal zo gek begonnen. Een zotte ingeving, vertrokken vanuit passie: graag koken, graag feestjes organiseren en mensen in je buurt hebben en graag thuis zijn. Drie ideale ingrediënten voor een huiskamerrestaurant. 

 En zo gebeurde het dat op 4 november 2016 de eerste maal de deuren opengingen voor klanten. Klanten die gasten werden, gasten die vrienden werden. Sommigen die regelmatig weerkeren, anderen die uit nieuwsgierigheid even komen kijken en proeven… 

 !Maar telkens hartverwarmend. Telkens verrassend anders! 

 Zo ook weer voorbije zaterdag. Het was een rustige avond. De gasten die we mochten ontvangen, kenden het concept al maar hadden het nog niet eerder geprobeerd. 

Patrick en Leen vierden hier een verjaardag. Ze kenden Villa Tulsi al, hadden al enkele kooklessen gevolgd en waren de voorbije zomer ook te gast op ons tuinfeest. Het was dan ook evident dat ze de stap zetten naar het ontdekken van het diner@Villa Tulsi verhaal. En ja, het was supergezellig, met veel lovende woorden, met culinaire plantaardige pareltjes op het bord. 

 Maar nog verrassender werd het, toen we ontdekten hoe onze passies elkaar raakten. Villa Tulsi, passie voor koken, respect voor de producten uit de natuur, met een bewuste keuze voor biologische voeding, met een niet aflatende zoektocht naar zero-waste-living… En dan komt Patrick met zijn verhaal, zo mooi en puur en zo aansluitend op het onze: idée fabriqué, waar oude materialen nieuw leven krijgen, waar duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen wordt, maar waar vooral waar jouw eigen verhaal, jouw idee vorm krijgt.  

 Creatieve geesten bundelen krachten. Twee sites om in het oog te houden: www.villatulsi.be en www.ideefabrique.be. Want ik geloof dat beiden nog veel te vertellen hebben. 

 En om je te inspireren, geven we graag nog een Villa Tulsi receptje mee, plantaardig, biologisch, verrassend lekker… En heb je zelf geen zin om het te bereiden, kom dan gewoon hier ter plaatse genieten, want plezier aan tafel, magie@Villatulsi, dat is alvast gegarandeerd. 

25-10-29.jpg

 Heerlijke havermoutkoekjes –want  januari is ook nog een beetje feest! 

Nodig 

Droge ingrediënten: 135 gram havermeel, 135 gram amandelmeel, 135 gram boekweitmeel, 135 gram walnoten – gehakseld, 1 pakje bakpoeder, 1tl zeezout, snuifje kaneel 

Vochtige ingrediënten: 50g rijststroop (of agave), 75g kokosolie – gesmolten, 50ml amandelmelk  

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Voeg de droge ingrediënten samen. Voeg in een andere kom de natte ingrediënten samen. Breng nu de twee mengsels samen en maak er een kneedbaar deeg van. Voeg indien nodig extra amandelmelk toe. Maak hoopjes van ongeveer 40g en rol er balletjes van die je vervolgens een beetje plat drukt. Leg ze op een bakplaat maar voorzie voldoende ruimte, zodat ze kunnen rijzen en uitzetten. Bak ze in de oven goudbruin, ongeveer 20-30 minuten.  

De koekjes zijn gaar, wanneer de buitenste randen lichtjes beginnen te verkleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.  

 ENJOY

Wendy Van LooyVilla Tulsi