Lief voor jezelf 

De voorbije week was er eentje van uitdagingen (alsof er andere weken zijn, ahum).  De grootste uitdaging was om lief te zijn voor mezelf. En vanochtend had ik het ultieme gevoel, dat ik er in geslaagd ben. 

Ik was hier alleen in een slapend huis en mocht genieten van een prachtig uitzicht op een bevroren tuin, terwijl de zon zich stilletjesaan liet zien.  Hinkelend door de keuken (als gevolg van een kleine ingreep aan de teen), zorgde ik voor ons 2-gangen-ontbijt. Een lekkere misosoep, gevolgd door een heerlijke havermoutpap. En daar bovenop mijn keteltje bancha-thee - Een drievoud van verwennerij. Elke stap van de ochtend als bewuste keuze. 

 Ik zou over elk element iets kunnen vertellen, maar wil jullie vandaag even meenemen in de wereld van mijn bancha-moment: Bancha is een japanse groene theesoort, geschikt voor dagelijks gebruikt. Deze thee is een rijke bron van mineralen en bevat minder cafeïne dan onze gekende thees. Door de aanwezigheid van zijn stevige tannines, wat ook meteen zijn a-typische smaak verklaart, is hij uitermate geschikt als ontgiftingsmiddel. 

Ben je van plan om alcoholvrij te gaan voor een maand, of wil je enkele kilootjes kwijt na de voorbije feestdagen? Dan is bancha een ideale ondersteuner om te helpen ontzuren. 

 

24-01-2.jpg

Nodig 

250ml water, 1el bancha 

Bereiding 

Breng het water aan de kook. Laat afkoelen tot 85°c en voeg 1el bancha toe. Laat 3-5 minuutjes trekken. Zeef de thee. 

Je kan hem nog op smaak brengen met een schijfje citroen of sinaas. 

 ENJOY 

Wendy Van LooyVilla Tulsi