Cook for the climate. 

Het is zo fijn, te voelen dat meer en meer mensen zich bewust worden van het belang van een goed klimaat. Er is zoveel dat we kunnen bewegen, zolang we het samen doen. Echt iedereen kan zijn steentje bijdragen.  Een mooi gezegde, dat ik steeds met me meedraag is dan ook:  

 Als iedereen een klein steentje in zee werpt, creëren we samen een grote golf.’ 

 Mijn steentje, of althans één van mijn steentjes, is koken. Ik koos 4 jaar geleden resoluut voor de plantaardige keuken. Behalve om gezondheidsredenen, koos ik zeer bewust voor een biologische en plantaardige levensstijl omwille van onze ecologische voetafdruk. 

En dat het niet ‘zomaar plantaardig’ is, kunnen mijn gasten één voor één bevestigen. Want het is ook lekker, zeer lekker. Geen droge slaatjes of saaie proteïnen maar lekkere, sappige, smaakvolle gerechtjes. 

Hier alvast eentje om jou te doen watertanden: 

25-10-1.jpg

 Tofublokjes in sesamzaad 

Nodig 

Tofu, shoyu, gember, mirin, sesamzaad 

Bereiding 

Tofu goed laten uitlekken. Dit doe je best door het in een stuk keukenrol te leggen en het aan te drukken met een plankje of bord. Vervolgens de tofu in blokjes snijden. Marineer de blokjes in een  mengsel van shoyu, gember en mirin, voor minimum 30 minuten. Bak de tofu in hete olie. Haal uit  de pan en laat uitlekken op een stuk keukenrol. Rooster de sesamzaadjes. Rol vervolgens de blokjes tofu erdoor. Smakelijk.  

Wendy Van LooyVilla Tulsi