Find your balance

Er is altijd werk. Echt overal waar ik kijk kan ik wel iets bedenken: onkruid wieden in de tuin, uitpuilende wasmanden die aandacht vragen, studerende pubers die op tijd eten op tafel willen, een boekhouding die nog bijgewerkt dient te worden of de talloze mails die om antwoord vragen

Het kan een ‘opgave’ zijn, een to-do lijst waar je geen energie uithaalt, of… je kan kiezen

 To find your balance.

 Sommige taakjes dienen gewoon te gebeuren. Wel, ik kies er voor om het met een positieve blik te bekijken, te genieten van het proces en vooral van het resultaat achteraf. Hoeveel meer energie ik overhoud wanneer ik positief en opgewekt door het leven ga, het is niet te beschrijven – you should try it too 😉

 *Het onkruid in de tuin – dankbaar dat het er alweer netjes bijstaat
*De volle wasmanden – vervuld dat ze alweer leeg geraakt zijn
*De pubers en hun eten – hun liefde en dankbaarheid gewoon onbetaalbaar
*En die boekhouding – rust in het hoofd als alles weer bijgewerkt is.

Kortom, de positieve blik en het groeiend energielevel zorgen ervoor dat ik nog tijd overheb voor een heerlijk lunchgerecht, dat we uiteraard nuttigen in de opgeruimde tuin, onder de warme zonnestralen.

 Wil jij meegenieten van het (h)eerlijks dat we ook deze week weer op ons bord toverden?

 Tomaat-mozzarella

nodig

400 g zijden-tofu 250 haverroom of rijstroom/sojaroom 1 teentje knoflook, uitgeperst of fijngehakt, 1 tl ui, fijngehakt 1 tl citroensap 4 tl agar agar (een beetje afhankelijk van het soort en merk) 1 tl zeezout versgemalen peper 3 tl (witte) tahin
tomaat, basilicum, olie, balsamico-azijn, peper, zout

Bereiding

Alle ingrediënten voor de mozzarella in de blender mengen tot een glad mengsel. Het mengsel in een kleine pan een paar minuten laten koken zodat de agar agar goed oplost en de massa indikt. Dan nogmaals pureren. Een schaal met koud water omspoelen en het mengsel hierin over doen en koud wegzetten.

De tomaten in schijven snijden. De basilicum scheuren. Mozzarella in schijfjes snijden. Tomaat-mozzarella afwisselend dakpansgewijs schikken. Basilicum scheuren en overstrooien. . Een scheutje olijfolie en balsamico-azijn toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

villatulsi2-5.jpg

Het leven is mooi, als je het maar van de juiste kant bekijkt

Wendy Van Looy