vakantie

Dat is toch wat juli uitschreeuwt. Het is uiteraard (nog) niet voor iedereen vakantie, maar onze jeugd kan wel volop genieten van wat vrije tijd. Ze hebben hard gewerkt de voorbije maanden, in stress geleefd. Juli en augustus zijn dan ook hun 2 maanden van beloning.

Voor ons volwassenen lijkt het alweer een eeuwigheid geleden, die lange periodes van ‘niets moet en alles kan’, van uitslapen, van vervelen, van... inderdaad…

Leven in het nu!

We kunnen een voorbeeld nemen aan onze jeugd. En even terugblikken naar onze mooie tijd toen. En heel misschien ook even stilstaan. Wij lopen de ratrace, zijn altijd bezig, zien de problemen aankomen en proberen te anticiperen op al wat nog niet is. Terwijl vandaag net zo een mooie dag was, een moment om te herinneren.

Terwijl we bezig zijn, met wat morgen komen zal, zien we niet die mooie vlinder die voorbij fladdert of lopen we voorbij aan de fijne geuren van de natuur of…

Ik probeer bewust stil te staan, te vertragen, te genieten. Voor mij vertaalt dat zich uiteraard in de keuken – verrassing 😉. Dus ook deze week, genoot ik, terwijl het buiten makkelijk 35 graden werd, iedereen pufte en kreunde, genoot ik van alweer enkele nieuwe, hartverwarmende recepten.

Tijd om er eentje met jou te delen. Smul je mee van een hele zomerse pastasalade:

close-up-1854245__340.jpg

Pasta met spinazie en kerstomaatjes

Nodig:
gekookte pasta in vormpje naar keuze, kruidenzout
Kerstomaatjes, olijfolie, witte balsamico, peper, zout
Spinazie, look

Bereiding
Verhit olie in een pan. Doe hier de kerstomaatjes in en pof deze. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de gekookte pasta.
Pel en plet een teentje look. Verhit olie in een wok. Fruit hierin het teentje look. Voeg nu de spinazie toe en laat slinken. Haal uit de wok en snijd fijn op een snijplank. Meng eveneens onder de pasta.
Proef de pasta en breng op smaak met peper, kruidenzout, een scheutje witte balsamico en eventueel extra olijfolie. Laat afkoelen en serveer koud.

Wendy Van Looy