Alles valt op zijn plaats

Is het de zomer? Het licht en de warme zonnestralen? Is het de rust, het minder ‘moeten’ nu het even shoolvakantie is voor onze jongeren? Zijn het de mensen, die in slowdown modus komen, vakanties dromen en plannen maken? Of ben ik het gewoon helemaal zelf?

Wat het ook is, het is een ongelooflijk fijn gevoel. Wanneer ik vandaag buiten kom, voelt de wereld lichter. Mensen lachen, zijn blij en vrolijk. En ik pik deze positieve vibes heel graag op. Ik surf op een golf van positieve energie. En ik laat iedereen graag meesurfen.

Ik kijk vandaag door een mooie roze bril.

Niet naief, wel volop genieten van al wat is. Niet denken aan morgen. En gisteren al lang achter me gelaten. Een volle agenda, allemaal leuke activiteiten. Niets moet, alles mag en kan. En je weet ondertussen al hoe dat zich voor mij vertaalt – koken, Villa Tulsi-proof dishes op tafel toveren, genieten, smullen…

Snoep je mee van ons receptje van de week?

Burger van rode biet
Nodig
200g gekookte quinoa, 200g gekookte rode biet, 6el havervlokken, 100g kikkererwten, 1el umepasta, 1tl komijn, peper, zout, olie
Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad geheel. Maak bolletjes van 65g en duw ze plat. Laat minimum een half uur opstijven in de koelkast. Bebloem de burgers. Verhit olie in een pan en bak de burgers 2 minuten aan elke zijde.

201903-21-10.jpg

Een absoluut kids-proof recept - enjoy!

Wendy Van Looy