And there she goes.

Ik kijk haar na. In de verte verdwijnt haar figuur. We hadden een fijne tijd samen, genoten van het samenzijn, de diepgaande gesprekken, de emotionele momenten. We dronken samen een wijntje terwijl we herinneringen ophaalden. En de tijd was snel. Vluchtig als altijd.  Maar je weet wat men zegt:

 Time flies when you’re having fun.

 Samen genoten we van de vallende avond, mijn vriendin en ik, beseften we dat we alweer vele uren verder waren, onze spirituele mens volop gevoed, maar even die fysieke mens uit het oog verloren. Gelukkig is de keuken mijn habitat. Even alle kasten open, kijken wat er mogelijk was. En in een mum van tijd stond daar een (h)eerlijk gerecht te schitteren. Zoals het Villa Tulsi waardig is, voedzaam en in balans πŸ˜‰

Soba bouillon

nodig
Shitake, kombu, sobanoedels (boekweitpasta), wortel,  zeezout, shoyu, gembersap, lente-uitjes,

Tofu, in blokjes

bereiding
Maak een bouillon van shitake en kombu, laat lekker trekken of koken – minimum 15 minuten. Verwijder kombu en bewaar. Snij shitake fijn en voeg weer toe. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Voeg wortel toe aan bouillon, breng op smaak met zeezout, shoyu en gembersap.
Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Verhit een frituurpan en frituur hierin de tofublokjes 2-3 minuten. Haal uit en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Doe de sobanoedels in een kom en overgiet met de bouillon. Garneer met de lente-uitjes. Voeg de gefrituurde tofublokjes toe.

food-891678__340.jpg

Tijd ging snel, maar we sloten af met zowel lichaam als geest gevoed en met alvast onze volgende datum geprikt. Dankjewel vriendin om opnieuw in mijn leven te verschijnen.

Wendy Van Looy