Ontbijt 'in style'

Eerst de soep en dan de pap. Het is een oud gezegde dat me plots deed opmerken dat dat precies is, hoe ik de dag start. Ik sta op, neem mijn douche, geniet nog even van de totale rust die hier in huis heerst (voordat de eersten uit hun bed vallen) en ga naar beneden.

En ik geniet, van het ontwaken van dag.

Heel zachtjes open ik laden en kasten en begin ik aan de voorbereiding van ons ontbijt: de groentjes snijden voor onze soep – een (h)eerlijke energieleverancier in de vorm van een misosoep (zie eerdere blog). Daarnaast verzamel ik alle ingrediënten voor de pap. Want wanneer de dag fysieke arbeid vraagt, zijn de trage suikers van de havermout een ideale start.

Ik doe alles in één grote pot, breng het aan de kook en laat dan alles gewoon rustig pruttelen, 15 minuutjes lang. Net genoeg tijd voor mij, om de koelte van de ochtend tegemoet te gaan met een zalig lekker theetje in mijn handen.

Wanneer ik terug binnenkom, zijn beide bereidingen klaar, hoor ik de eerste bewegingen boven en weet ik, we kunnen de dag aanvatten: iedereen wakker, en een start in balans.

Doe je met ons mee?

Havermout-ontbijtpap

nodig
1 kop havermout, 1 kop havermelk, 3,5 koppen water, Een handvol zonnebloempitten, Een handvol pompoenpitten, Een handvol rozijnen

Bereiding
Breng alles samen in een pot aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat je het minstens 20 minuutjes pruttelen. Langer kan uiteraard; de pap wordt dan alleen maar romiger van structuur.

cinnamon-3310524__340.jpg
Wendy Van Looy