Buddha bowl

De voorbije dagen was het een behoorlijke uitdaging om je ‘zen’ te bewaren of om je koelte te vinden. Uiteraard, wanneer er geen (werk)verplichtingen waren, lukte het misschien allemaal nog net, maar indien je niet tot die gelukkige groep hoorde, kon het bij momenten best zwaar wegen.

En toch gaat alles gewoon door. We werken, we leven en ja we moeten af en toe ook eten – zowel lichaam als geest voeden. Maar wàt eet je dan?

Wij kozen voor de buddha bowl!

Misschien heb je er al van gehoord? Dat kleine kommetje geluk? Een kommetje vegetarisch (en in ons geval (vegan), gevuld met heerlijke granen en proteïnen, aangevuld met verse, kleurrijke groentjes en overgoten met een lekkere home-made vinaigrette.

En dat het kon smaken, was wel duidelijk.

Het klinkt fancy en het is het ook wel een beetje, maar bovenal – het is helemaal niet moeilijk om te maken. Je eet het koud, als heerlijke lunch of zalig avondmaal. Puur genieten van de vruchten van de natuur. De zon in je bord/kommetje en ondertussen ook op je huid.

Dit zat er in onze buddha bowl deze week:

Wendy balans-0453.jpg

Nodig
Gekookte kikkererwten, een restje gekookte rijst, gewokte spinazie, geraspte koolrabi, gestoofde aramé, geblancheerde groene boontjes met basilicum, geroosterde paprika, een restje rode linzenstew – alles koud!

Bereiding
Alles netjes schikken in een mooi porseleinen kommetje en overgieten met jouw dressing naar keuze (dit mag zelfs pure olijfolie van goede kwaliteit zijn). Genieten als een echte buddha 😉

Wendy Van Looy