Opstaan

Wakker worden, ogen open, rondkijken. Je hersenen de tijd geven om je te oriënteren want je ligt niet in je vertrouwde omgeving. En beetje bij beetje daagt het: je bent op vakantie, je bevindt je op een andere plaats. Niets moet vandaag en alles kan. Wat gaan we doen? Welke plannen maken we vandaag? Hoe is het weer voor deze dag?

Just let everything flow.

Er is echter één zekerheid, we moeten eten, elke dag opnieuw. En aangezien ik me op een appartementje bevind, met mijn twee puberende zonen is het een uitdaging. Wat maak ik klaar, zonder te veel tijd in de keuken te staan. Wat maak ik klaar dat aan ieders wensen kan voldoen? Want ja, ik kook dan wel graag, soms neem ik ook een time-out voor mezelf, maar niet door in te boeten op kwaliteit en gezondheid. De bordjes balans blijven dus, ook op vakantie.

Chili sin carne met rijst
Nodig
1 ui fijngesnipperd, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 rode paprika's in stukjes, 2 el olie, 2 el tomatenpuree, chilipoeder, rode nierbonen – overnacht geweekt en gekookt gedurende 1u15min, 1 dl groentebouillon, peper en zout, harissa, naar smaak
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig. Voeg de knoflkook en paprika's toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het chilipoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten. Spoel de bonen onder de kraan en voeg ze bij de tomatenpuree en de groenten. Voeg nu de bouillon toe en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Dat duurt ongeveer een kwartier. Voeg naar smaak harissa toe. Kook rijst volgens intstucties op de verpakking en dien samen op.

red-beans-587592__340.jpg
Wendy Van Looy